Man die kinderen tijdens Susterse braderie bedreigde met bijl blijft vastzitten

door | 27 maart 2023, 20:08 | Nieuws

De verdachte die na afloop van de braderie in Susteren achter drie kinderen aanrende met een bijl, hen bedreigde en vervolgens een vader aanviel, blijft voorlopig in hechtenis.

Dat heeft de rechtbank van Roermond maandagmiddag besloten, meldt De Limburger. Het OM eist 30 maanden celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, met aftrek van voorarrest en een proeftijd van 10 jaar, wegens bedreiging en poging tot doodslag

Belletje lellen

Op 23 juli 2022 gaan drie kinderen belletje trekken bij een huis aan de Notarisstraat. De braderie is dan net afgelopen en bij Aetcafé D’n Hook heeft zich een gezellige groep mensen gevormd. De bewoner van het huis waar de kinderen belletje lellen, Johan P., stormt naar buiten met een bijl. Hij rent de kinderen achterna en bedreigt hen met de dood. De geschrokken kinderen rennen letterlijk voor hun leven richting het eetcafé aan de Marktstraat.

Is dat jouw zoon? Dan ga jij eraan!

Een van de kinderen roept om hulp bij zijn vader, waarop de vader de man met de bijl probeert tegen te houden. Johan P. schreeuwt daarop: “Is dat jouw zoon? Dan ga jij eraan!” en hakt met zijn bijl in op de vader, waarbij hij hem twee keer raakt. De vader heeft een engeltje op zijn schouder omdat de telefoon in zijn zak diepe snijwonden voorkomt.

Psychiatrisch onderzoek

Volgens de reclassering en een psychiatrisch onderzoek heeft Johan P. autisme, een benedengemiddeld IQ en andere persoonlijke klachten. Volgens het OM is het een wonder dat er die bewuste dag geen doden zijn gevallen. De uitspraak is over twee weken en alle slachtoffers eisen smartengeld.

Foto: SOL2

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors