Man uit Echt-Susteren met drugs uit illegaal café in gevaarlijke grot gehaald

door | 14 februari 2022, 09:52 | Nieuws

Een man uit de gemeente Echt-Susteren en een gezin uit de gemeente Meerssen zijn door de Belgische politie uit de grotten van Kanne gehaald aangezien er een toegangsverbod geldt.

Dat gebeurde vrijdagavond al, maar de Belgische politie Bilzen-Hoeselt-Riemst komt er maandag mee naar buiten.

Marihuana op zak

De politie kreeg die avond een melding dat er mensen in de grotten zouden zijn. Daarop is in de zoektocht naar de indringers een gedeelte van de mergelgrotten uitgekamd. Na een half uur klauter- en klimwerk stuitten agenten diep in de grotten op een soort van café.

Daar zaten de 40-jarige man en het gezin. Twee mannen hadden ook nog eens een gebruikershoeveelheid marihuana bij zich. De drugs zijn in beslag genomen. De indringers zijn uit de grotten gehaald en kregen de nodige processen-verbaal.

Deels ingestort

De Limburgers hebben zich op gevaarlijk terrein begeven in het talud van het Albertkanaal. De grotten bestaan namelijk voornamelijk uit gangen die deels ingestort zijn. Daarom is het volgens de politie levensgevaarlijk om deze te betreden.

Vorig jaar kregen vier Maastrichtenaren nog een boete omdat ze illegaal de mergelgrotten in Riemst waren binnengedrongen.

Foto: Flickr/L1

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors