Martijn Van Helvert zwaait af als Tweede Kamerlid

door | 30 maart 2021, 19:00 | Nieuws, Politiek

Voor CDA’er Martijn van Helvert komt er noodgedwongen na ruim zes jaar een einde aan zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer. Hij had nog graag willen doorgaan. Van Helvert woonde jarenlang in Susteren. Hij was actief als raadslid in de vroegere gemeente Susteren en na de fusie ook in de gemeente Echt-Susteren.

Van Helvert werd op 12 november 2014 geïnstalleerd. Na zijn afscheid dinsdag is hij na 24 jaar niet langer meer een volksvertegenwoordiger.

Eigen bedrijf

“Ik richt de blik naar voren en vier vandaag dat ik dit werk heb mogen doen, met name dankzij de Limburgse kiezers”, zegt hij tegen 1Limburg. “Ik heb voor Limburg ook veel kastanjes uit het vuur kunnen slepen”, zo stelt Van Helvert. Hij heeft inmiddels zijn eigen onderneming herstart waarmee hij eind 2014 was gestopt. “Die richt zich op het adviseren van bedrijven om ideeën en plannen goed op papier te zetten en die op de goede plek te laten landen. Daar voeg ik nu ook het advieswerk voor ngo’s (niet-gouvernementele organisaties) aan toe die hun idealen ergens willen laten landen”, zegt Van Helvert.

In totaal namen dinsdag 69 van de 150 Tweede Kamerleden afscheid. Woensdag wordt de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors