Meer dan 10.000 euro ingezameld bij eerste Goede Doelen Week Nieuwstadt

door | 5 juli 2021, 13:13 | Nieuws

Bij de eerste editie van de Goede Doelen Week Nieuwstadt is in totaal 10.525 euro ingezameld voor elf verschillende goede doelen.

57 collectanten

Met één collecte wordt in Nieuwstadt gelijk voor het hele jaar een donatie opgehaald voor de aangesloten landelijke goede doelen. De initiatiefnemers willen ervoor zorgen dat inwoners niet langer meer collectanten van verschillende goede doelen op verschillende momenten in het jaar aan de deur krijgen. Inwoners krijgen van te voren een envelop waarin ze geld kunnen doen. Vervolgens kunnen ze aangeven voor welk goed doel de gift is.

In totaal gingen 57 collectanten de straat op om in heel Nieuwstadt donaties op te halen. Later werd dat geteld en verdeeld.

Mindere opbrengst voor fondsen

Nieuwstadtenaren doneerden het meest aan KWF Kankerbestrijding, gevolgd door de Hartstichting en Alzheimer Nederland. Het Epilepsiefonds kreeg de minste donaties. De Stichting Goede Doelen Week Nieuwstadt is tevreden met de opbrengst, maar ziet ook dat verschillende fondsen moesten inleveren vergeleken met andere jaren. Volgens de organisatie ligt dat wellicht aan de nieuwe opzet en de nog redelijke onbekendheid van de collectedag.

Foto: Goede Doelen Week Nieuwstadt (Facebook)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors