Met opening jeugdhonk BOOST is er weer een plek voor jongeren in Roosteren

door | 1 november 2023, 16:06 | Nieuws

Roosteren heeft een nieuw jeugdhonk erbij genaamd BOOST. Op zondag 29 oktober 2023 openden wethouders Kim Leurs, Inge Minkenberg en Peter Pustjens het project. Het jeugdhome “Boost” bevindt zich aan de Eyckholtstraat 23, in de nabijheid van de sporthal en voetbalvelden in Roosteren.

Het initiatief voor BOOST ontstond nadat de basisschool in Roosteren haar deuren sloot en inwoners van het dorp behoefte hadden aan een ontmoetingsplek voor zowel de jeugd als ouders. Met de inzet van talrijke vrijwilligers en financiële steun van de gemeente Echt-Susteren werd het jeugdhonk gerealiseerd.

BOOST

De naam BOOST is gekozen na een inschrijfronde waarin alle kinderen uit Roosteren hun ideeën konden inzenden. De naam weerspiegelt de beoogde impact van de ontmoetingsplaats: een boost geven aan Roosteren en de lokale gemeenschap. De opening van BOOST trok veel enthousiaste vrijwilligers en belangstellenden, die de betrokkenheid van de gemeenschap benadrukten.

Sinds de opening hebben er al verschillende activiteiten plaatsgevonden in BOOST, voor zowel jong als oud. Deze variëren van creatief knutselwerk tot een spetterend Halloweenfeest. Vrijdagavonden zijn speciaal gereserveerd voor oudere jeugd om te ontspannen, te chillen en te gamen. Het jeugdhonk heeft ook bezoekers uit andere kernen en buurgemeenten aangetrokken. Voor de activiteitenkalender kunt u terecht op de website www.bdbroosteren.nl/jeugdhonk.

Foto: Gemeente Echt-Susteren

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors