Midden-Limburg bundelt krachten om coronacrisis aan te pakken

door | 10 maart 2021, 15:58 | Corona, Nieuws

Gemeenten, ondernemers en onderwijsinstellingen in Midden-Limburg gaan samenwerken om gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Voor het project is 10 miljoen euro uitgetrokken. Met dat geld zouden tot 1000 banen kunnen worden behouden, meldt 1Limburg. Ook Echt-Susteren doet mee.

Baan verliezen

“Doel van het plan is dat we nu al aan de slag gaan om de gevolgen van de crisis te tackelen”, zegt Marianne Smitsmans, wethouder in Roermond. “We gaan dus niet wachten tot het te laat is.” Het is de bedoeling dat mensen die vrezen hun baan te verliezen, nu al worden omgeschoold voor een nieuwe functie. “Vroeger deden we dat pas als de mensen al werkloos waren”, legt de wethouder uit. “Nu gaan we al aan de slag als iemand denkt dat hij zijn baan gaat verliezen.”

Mensen die hun baan dreigen te verliezen, kunnen zich binnenkort melden bij één loket in Midden-Limburg. Dit loket wordt door middel van een campagne onder de aandacht gebracht.

Steun bedrijven

Daarnaast is er ook steun beschikbaar voor bedrijven. “We ondersteunen bedrijven bij innovaties die kunnen zorgen voor een duurzaam herstel”, vertelt Smitsmans. “We bieden handvatten voor duurzaam ondernemen door de ogen te openen voor circulariteit en duurzaamheid. De economie van de toekomst, die weer kansen biedt voor nieuwe opleidingen en jong talent naar onze regio zal trekken.”

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors