Minder boetes voor appen in verkeer uitgeschreven in Echt-Susteren

door | 11 maart 2021, 10:45 | Nieuws

Een forse landelijke stijging van het aantal appboetes gold afgelopen jaar niet voor Echt-Susteren, blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Bijna een derde afgenomen
Er werden in onze gemeente vorig jaar 289 boetes voor appen in het verkeer uitgeschreven. Dat is een daling van 30 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen vielen 413 prenten op de deurmat. De boetes die vorig jaar in Echt-Susteren werden uitgeschreven, waren goed voor ruim 66.000 euro.

Appboetes gedaald in Limburg
Limburg is de enige provincie waar het aantal boetes afgelopen jaar niet is gestegen. Limburgse agenten trokken vorig jaar 5038 keer het bonnenboekje voor mensen die met een telefoon in hun handen achter het stuur zaten, tegen 5099 keer een jaar eerder. Die daling van ongeveer 1 procent in Limburg staat in schril contrast met de landelijke cijfers. In heel Nederland werden vorig jaar bijna 170.000 appboetes uitgeschreven, tegen ruim 121.000 bekeuringen in 2019. Dat is een stijging van 38 procent.

Volgens de Limburgse politie is de lage score in Limburg vooral te wijten aan de coronacrisis. “Het was vorig jaar een stuk rustiger op de Limburgse wegen dan een jaar eerder”, zegt een woordvoerster tegen 1Limburg. “Daar komt nog eens bij dat tijdens de eerste lockdown de politie in Limburg veel minder verkeerscontroles heeft uitgevoerd dan anders.”

Foto: iStock

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors