Minder jongeren uit Echt-Susteren naar Halt gestuurd in coronajaar

door | 15 februari 2021, 13:26 | Nieuws

Afgelopen jaar hebben minder jongeren uit Echt-Susteren een Halt-straf gekregen dan in de jaren ervoor.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting Halt, meldt LocalFocus.

Jongeren veel thuis
Jongeren werden in 2020 onder andere beboet voor het overtreden van coronaregels, schoolverzuim en winkeldiefstallen. In Echt-Susteren werden in 2020 in totaal 15 jongeren naar Halt gestuurd. Dat is minder dan het jaar ervoor. In 2019 werden namelijk 19 jongeren doorgestuurd. In 2018 was het aantal jongeren met een Halt-straf nagenoeg gelijk (18). De afname vorig jaar past in de landelijke trend. Als gevolg van van de coronamaatregelen zaten jongeren namelijk vaker thuis vorig jaar.

Bij een Halt-straf moeten de overtreders bijvoorbeeld een opdracht maken, eventuele schade vergoeden of in gesprek gaan met slachtoffers. Ze houden er geen strafblad aan over. Voor welke vergrijpen jongeren in Echt-Susteren werden doorverwezen, is niet bekend.

Echt-Susteren gemiddelde gemeente
Koplopers in onze provincie zijn de grote gemeenten zoals Venlo, Maastricht en Sittard-Geleen. In Voerendaal, Mook en Vaals werden de minste jongeren doorgestuurd naar Halt. Echt-Susteren staat in het midden van de lijst en is daarmee in Limburg een gemiddelde gemeente.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors