Mooi gebaar prijswinnaar Tour de L1mbourg

door | 30 juli 2021, 14:13 | Nieuws

Ze won een prachtige fiets, maar wilde de kinderen van Adelante helpen. En daarom doneerde Nardy Beckers uit Echt 3500 euro aan de overstroomde locatie van Kind en Jeugd in Houthem. Voor een nieuwe start van de meest kwetsbare kinderen.

Beckers is een verdienstelijke amateurfietser. Zo beklom ze al enkele keren de Alpe d’Huez in het kader van de actie voor de kankerbestrijding Alpe d’Huzes.

Niet in woorden te vatten

Toen ze het nieuws kreeg dat ze de Isaac racefiets had gewonnen uit het programma Tour de L1mbourg, dacht ze niet lang na. “Er zijn altijd mensen die iets meer nodig hebben dan dat ik het nodig heb”, zo zegt Nardy Beckers. “En wat hier gebeurd is, dat is zo erg, dat kan ik niet in woorden vatten. Ik ben er heel stil van geworden, en dan kan ik de fiets alleen maar weggeven. Voor al die kinderen en jeugdigen die ook toekomst verdienen, juist hier”.

Overstroming

De Adelante-locatie Kind en Jeugd in Houthem werd zwaar getroffen door de overstromingen. Het complex ligt naast de Geul, samen met de Ronald McDonald Kindervallei. “Het is niet te beschrijven”, zo vertelt Chantal Gilissen, directeur van Kind en Jeugd.

“Het water heeft hier 50 centimeter hoog doorheen gestroomd. Waarschijnlijk moeten alle vloeren eruit. De schade loopt in de miljoenen. We kunnen er de komende maanden niet in, voor de kinderen zoeken we nu een andere plek. Ik hoop dat we deze week een eerste oplossing kunnen presenteren. Dan hebben we nog vijf weken om alles klaar te maken voor na de zomervakantie, als de kinderen terugkomen voor lessen en behandelingen.”

Fiets

Tehava-directeur Robert Vrancken ging direct akkoord met het verzoek van Nardy Beckers om in plaats van de fiets een geldbedrag te krijgen. “Dit overstijgt natuurlijk de hoogste col, dat iemand vrijwillig zo’n mooi gebaar maakt. Als Limburgse club zijn we daar ook trots op. Dit is toch onze thuisbasis, hier in Limburg testen we onze fietsen, dus we zijn blij dat we daaraan kunnen meewerken”.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors