Na veertien jaar nieuw kunstwerk op plek gestolen kerkklok Susteren

door | 20 mei 2021, 10:30 | Cultuur, Nieuws

Er moet een nieuw kunstwerk komen op de sokkel bij de Sint Amelberga-basiliek in Susteren waar jaren geleden een eeuwenoude kerkklok werd gestolen. De loodzware klok werd in 2008 op klaarlichte dag door koperdieven meegenomen en dook nooit meer op.

Heiligdomsvaart Susteren

Welk kunstwerk na al die jaren de lege plek gaat opvullen, moet nog blijken. De gemeente heeft samen met Stichting Beeldentuin Suëstra een wedstrijd uitgeschreven ter ere van de Heiligdomsvaart in 2022.

Kunstenaars kunnen zich melden met ideeën en een jury beoordeelt vervolgens welke kunstenaar aan de slag mag om het nieuwe kunstwerk met het thema Heiligdomsvaart te realiseren. Tijdens de heropening van de Susterse beeldentuin in september wordt de winnaar bekendgemaakt.

Veertien jaar later

Eigenlijk zou de Heiligdomsvaart deze zomer weer opvoeringen houden en door de straten van Susteren trekken. Vanwege de coronacrisis vindt het evenement nu van 26 augustus tot 11 september 2022 plaats. De kunstenaar krijgt tot september dat jaar de tijd om het nieuwe kunstwerk te realiseren. Daarmee komt er na veertien jaar een einde aan de lege plek die de gestolen 14de-eeuwse kerkklok achterlaat.

Foto: Google Streetview

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors