Nationale Buitenlesdag: leerlingen in Echt genieten van les in zonnetje

door | 13 april 2021, 16:07 | Nieuws

Veel scholieren hebben vandaag op de Nationale Buitenlesdag les gekregen op het schoolplein. De buitenlesdag is een initiatief van IVN Natuureducatie en Jantje Beton. Op veel schoolpleinen wordt kinderen op een speelse wijze taal en rekenen onderwezen. Ook basisschool Patricius in Echt doet mee.

Effectiviteit

“Wij zien dat het behoorlijk effectief is”, zegt Judith van Kessel, intern begeleider van de school in Echt, tegen L1. “Ze hebben namelijk niet het gevoel dat ze echt aan het leren zijn, zoals je dat wel hebt in de klas met een boek”, aldus Van Kessel. Volgens organisatoren IVN en Jantje Beton gaat de concentratie buiten omhoog. Dat komt omdat leerlingen meer bewegen, met als gevolg dat de leerstof beter blijft hangen.

Geen beleid rondom buitenlessen

Tijdens de Buitenlesdag wordt aandacht gevraagd voor het belang van leren in de buitenlucht. Nu gebeurt dit nog nauwelijks. Ruim tachtig procent van de basisscholen heeft geen enkel beleid wat betreft het geven van buitenlessen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van DUO in opdracht van Jantje Beton en IVN. Amper één procent van alle lessen vindt buiten plaats.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors