Natuurgebieden langs Grensmaas blijven nog dicht

door | 20 juli 2021, 09:45 | Nieuws

De natuurgebieden langs de Grensmaas, waar ook Visserweert deel van uitmaakt, blijven voorlopig nog dicht voor bezoekers. Boswachters gaan eerst controleren of de terreinen veilig te betreden zijn. Natuurmonumenten roept mensen op nog niet te komen, ook niet om te helpen. Zodra duidelijk is dat de terreinen veilig zijn ‘kunnen we zeker hulp gebruiken’.

Veiligheid

De natuurgebieden zijn door het hoogwater veranderd en kletsnat. Dit kan voor onverwachte en gevaarlijke situaties zorgen, door bijvoorbeeld drijfzand, instabiele wanden en wegtrekkend water.

Boswachters lopen de terreinen na om te kijken welke schade er is en hoeveel dieren het hoogwater niet hebben overleefd. De kadavers van deze grote en kleine dieren moeten eerst opgeruimd worden. Als het gebied daarna veilig verklaard is, zijn bezoekers weer welkom.

Runderen en paarden

Volgens Natuurmonumenten maken de Galloway-runderen en Konikpaarden het goed. Zij zijn al eerder naar hoger gelegen delen, buiten de natuurgebieden of op stal gezet. Ze worden door boswachters, boeren uit de omgeving en vrijwilligers goed in de gaten gehouden en ze hebben voldoende eten.

Natuurmonumenten vragen voorbijgangers om de dieren met rust te laten en afstand te bewaren.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors