Nieuwe XXL-distributiehal Echt verhuurd aan groot internationaal retailbedrijf

door | 15 december 2021, 17:07 | Nieuws

De gloednieuwe XXL-distributiehal in Echt is verhuurd aan een groot internationaal retailbedrijf.

Eigenaar P3 Logistic Parks wil niet zeggen om welke partij het gaat. “Dat is aan de nieuwe huurder”, zegt een woordvoerder. Ook de gemeente Echt-Susteren zwijgt en zegt dat het aan de huurder is om zichzelf bekend te maken. Projectontwikkelaar Dokvast leverde de bijna 98.000 vierkante meter grote hal langs het distributiecentrum van Action onlangs op aan P3 Logistic Parks. Al snel na de sleuteloverdracht vond die een nieuwe huurder voor het gehele complex.

Geen 30.000 zonnepanelen

“P3 Echt is de grootste speculatieve ontwikkeling die de afgelopen 15 jaar in Nederland is verhuurd”, zegt Léon Vié, managing director van P3 voor Nederland en België. “We zijn er trots op dat we erin zijn geslaagd om faciliteiten van aanzienlijke omvang te ontwikkelen volgens hoge duurzaamheids- en innovatienormen, waardoor we internationale merken kunnen bedienen.”

Bij de bouw werd rekening gehouden met 30.000 zonnepanelen op het dak. Die liggen er nog niet. Dat komt omdat de aanvraag voor een aansluiting op het stroomnet te laat binnen was bij netbeheerder Enexis. Door schaarste op het stroomnet kan die grote initiatieven zoals deze niet meer aansluiten. De Provincie Limburg noemde het lege dak eerder een ‘ongewenste ontwikkeling’ en zoekt samen met betrokken partijen naar een alternatief.

Lees ook: Provincie: leeg zonnedak Echt ongewenst, alternatief gezocht

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors