Nieuwe piek coronabesmettingen Echt-Susteren: ‘Hou mijn hart vast’

door | 28 april 2021, 09:30 | Corona, Nieuws

Er is een nieuwe piek in het aantal coronabesmettingen in Echt-Susteren sinds de cijfers begonnen te stijgen begin maart. Dat blijkt uit de coronacijfers van het RIVM van de afgelopen zeven dagen. Ook is één inwoner uit onze gemeente overleden aan de gevolgen van het coronavirus en werd één persoon met klachten opgenomen in het ziekenhuis.

Er zijn 143 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen, een stijging van 5 vergeleken met vorige week. Relatief gezien gaat het om 452,3 positieve tests per 100.000 inwoners. Ter vergelijking: in Limburg staat Beesel bovenaan met 578,5 coronagevallen per 100.000 inwoners. Landelijk is dat gemeente Reimerswaal (673,2).

Hessels: ‘Hou mijn hart vast’

Burgemeester Jos Hessels is bezorgd over de ontwikkeling. “De weekindex (aantal besmettingen in de laatste 7 dagen per 100.000 inwoners) is weer terug op het niveau van begin januari. Voor de kenners: we zitten weer boven de 500, terwijl 35 het doel is”, schrijft hij op Facebook. Ook de cijfers van onze buurgemeenten Sittard-Geleen, Maasgouw en Maaseik zijn verontrustend. “Het zou voor iedereen verschrikkelijk zijn, als de versoepelingen van morgen binnenkort weer teruggedraaid moeten worden. Ik hou mijn hart vast.”

Sinds het aantal besmettingen begon toe te nemen begin maart, zijn vier inwoners van Echt-Susteren volgens het RIVM overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Versoepelingen

Vandaag komt na drie maanden een einde aan de avondklok. Ook wordt het weer mogelijk om zonder afspraak te winkelen en een terrasje te pikken. Experts vinden de situatie in de ziekenhuizen nog steeds verontrustend. Maar premier Mark Rutte zei vorige week dat de modellen een daling laten zien, daarom komt het kabinet nu al met versoepelingen.

Bekijk het laatste nieuws over het coronavirus in Echt-Susteren hier

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors