Nieuwe turnhal voor Echt, speeltuin De Ballon omgebouwd tot verenigingshonk

door | 18 februari 2021, 18:42 | Nieuws

De gemeente Echt-Susteren doet een flink bedrag investeren in leisurepark In De Bandert.

Verenigings- en clubhonk
Ruim 1,6 miljoen euro wordt geïnvesteerd om een nieuwe turnhal te bouwen en de voormalige speeltuin De Ballon wordt verbouwd, meldt dagblad De Limburger. Door de verbouwing van de voormalige binnenspeeltuin moeten verschillende Echter verenigingen en organisaties huisvesting krijgen. Sommige panden waar de verenigingen nu in zitten, voldoen niet meer of worden binnenkort gesloopt. Het gaat dan om de panden aan de Diepstraat. Daar wil de gemeente het terrein opnieuw gaan ontwikkelen vanwege de komst van een foodmarkt in de voormalige dakpannenfabriek De Valk. De gemeente wil het winkelcentrum meer bij dat gebied gaan betrekken.

Turnhal
De gemeente kocht binnenspeeltuin De Ballon in 2019. Volgens De Limburger moet het zo snel mogelijk plek gaan bieden aan het plaatselijke Kindervakantiewerk, kinderopvang Wee-Play, jongerensoos The Curve, het Repair Café en tal van andere clubs. Voor turnvereniging Patrick is geen plek in het pand. Daarvoor wordt een compleet nieuwe turnhal gebouwd die verbonden gaat worden met de al bestaande sporthal op het park, weet de krant. Die nieuwe turnhal zou zo’n 1,2 miljoen euro kosten.

RECTIFICATIE: In dit bericht, grotendeels overgenomen van De Limburger, stond vermeld dat binnenspeeltuin De Ballon failliet is gegaan. Deze informatie is onjuist. Deze onjuiste informatie stond in een artikel van De Limburger en hebben wij abusievelijk overgenomen. We betreuren het dat we deze onjuiste informatie hebben gepubliceerd en bieden onze excuses aan.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors