Nieuwe weg naar centrum Echt: gemeente koopt grond voor half miljoen

door | 20 juli 2021, 13:01 | Nieuws

De gemeente Echt-Susteren heeft voor 500.000 euro een stuk grond gekocht om een nieuwe weg naar het Ursulinenplein in Echt mogelijk te maken.

Het gaat om een stuk grasgrond in eigendom van autogarage Geurts.

Nieuwe weg en rotonde

De gemeente wil van de T-splitsing bij de McDonald’s een rotonde maken. Vanuit daar wordt een nieuwe weg aangelegd naar het Ursulinenplein, de parkeerplaats bij het winkelcentrum van Echt. Die nieuwe weg komt te liggen tussen de autogarage en de Molenbeek/Grachtstraat. De gemeente heeft met McDonald’s al eerder afspraken gemaakt over het aankopen van een stuk grond voor de rotonde.

De nieuwe weg valt onder het project Programma Centrum Echt. Een van de pijlers uit dat project is het verbeteren van de bereikbaarheid van het centrum van Echt. Met de nieuwe weg kan het Ursulinenplein nu ook vanuit het zuiden bereikt worden.

Jaar aan voorbereiding

De gemeente heeft het stuk grond gekocht met geld dat de gemeenteraad eerder al beschikbaar stelde voor het Programma Centrum Echt. De verwachting is dat de voorbereiding van de werkzaamheden een jaar gaan duren. De gemeente gaat daarbij aan tafel met betrokkenen, waaronder basisschool Angela.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors