Nieuwstadt krijgt een nieuw bos erbij

door | 28 februari 2024, 13:15 | Nieuws

De Provincie Limburg legt tussen Nieuwstadt en de Duitse grens ongeveer drie hectare nieuw bos aan.

Dit bos, gelegen tussen de Rode Beek en de Altaarweideweg, is een onderdeel van natuurcompensatie en nieuwe natuurontwikkeling in de regio.

VDL Nedcar en A2-verbreding

De aanleg van dit nieuwe bosgebied komt voort uit een deel van de natuurcompensatie die is vereist vanwege projecten zoals die van VDL Nedcar en de wegverbreding van de A2. Een deel van de compensatie is reeds door VDL Nedcar uitgevoerd, terwijl de rest wordt gerealiseerd door de Provincie Limburg.

In de komende jaren zal op andere geschikte locaties binnen de gemeente Echt-Susteren en Sittard-Geleen nieuwe natuur worden gerealiseerd.

Inheemse bomen en struiken

Wethouder Hub Meuwissen benadrukt het belang van het bewust kiezen van boom- en struiksoorten die oorspronkelijk in de regio voorkomen. Door te kiezen voor inheemse soorten zoals zomereik, haagbeuk, kers, meidoorn en sleedoorn wordt de lokale biodiversiteit bevorderd. Deze diversiteit draagt bij aan de ontwikkeling van een natuurlijk ecosysteem en vermindert het risico op ziekten. Om een gezonde groei te garanderen, worden de bomen en struiken per soort gegroepeerd.

De gemeente Echt-Susteren heeft eind vorig jaar de omgevingsvergunning voor de aanplant verleend. In samenwerking met naburige grondeigenaren voert de Provincie gesprekken om dit ambitieuze natuurproject tot een succes te maken.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors