Nieuwstadtse versie van The Passion krijgt Europese subsidie

door | 25 mei 2021, 16:07 | Nieuws

Stichting Tiba uit Nieuwstadt kan vanuit het Europese programma Interreg op bijna 11.000 euro subsidie rekenen voor de eigen dialectversie van The Passion volgend jaar april.

’t Passie Verhaol

’t Passie Verhaol wordt een eigentijdse interpretatie van het bekende lijdensverhaal van Jezus. Het evenement is vergelijkbaar met het bekende tv-programma The Passion, dat twee maanden geleden vanuit Roermond kwam. Net zoals bij die show is er ook in Nieuwstadt een koor. Tachtig zangers uit Nederland, Duitsland én België maken samen muziek. De drie vertellers komen elk uit een van die landen en vertellen het verhaal in hun eigen streekdialect. Ook de schuttersverenigingen van Nieuwstadt, Havert en Kinrooi doen mee.

Euregionale samenwerking

De organisatie werkt samen met de gemeente Echt-Susteren en de Heimatvereinigung Selfkant. Vanwege de samenwerking over de grens kan het project op Europese subsidie rekenen. “Het bijzondere aan dit Interreg-project is dat een groot aantal Duitse en Nederlandse burgers uit de aan elkaar grenzende gemeenten Echt-Susteren en Selfkant via hun verenigingen samenwerken, waardoor de mensen nog dichter bij elkaar worden gebracht”, schrijft een commissie van de Euregio Rhein-Maas-Noord.

Stichting Tiba heeft de gemeente ook om een bijdrage gevraagd. De gemeenteraad beslist in juli of ze 7.500 euro wil bijdragen aan het evenement van het toneelgezelschap.

Interreg

In totaal krijgen vijf projecten in Limburg die samenwerking hebben gezocht met Duitsland in totaal ruim 100.000 euro aan Europese subsidie. Een commissie van de Euregio Rijn-Maas-Noord heeft de vijf zogeheten people-to-people-projecten goedgekeurd. Dat betekent dat de helft van de projectkosten van die initiatieven gesubsidieerd wordt vanuit het Europese programma Interreg. Dat zet zich in voor grensvervaging in Europa en wil meer samenwerking tussen regio’s in verschillende landen.

Foto: ’t Passie Verhaol (Facebook)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors