Onruststoker azc Echt overgeplaatst naar ‘aso-azc’ Hoogeveen

door | 25 april 2021, 16:43 | Nieuws

Een asielzoeker in Echt die verantwoordelijk wordt gehouden voor opruiende teksten op social media, is aangehouden en overgebracht naar Hoogeveen.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft dat zondag laten weten aan L1.

Aso-azc

De voormalig bewoner van het azc in Echt is nu ondergebracht in het ‘aso-azc’ of de Handhaving en Toezicht Locatie HTL. Asielzoekers die elders ernstige overlast veroorzaken, komen daar terecht.

‘Breng je woede’

De man postte volgens Hessels onder meer een oproep om “…de gemeenschappelijke strijd aan te gaan tussen de lokale bevolking en immigranten. Breng je woede”

Deze opmerkingen waren voor de burgemeester zaterdag aanleiding om een noodbevel uit te vaardigen toen een groep van zo’n 20 mensen wilde demonstreren bij het AZC om de vluchtelingen daar een hart onder de riem te steken.

Omdat de demonstranten zich provocerend opstelden richting politie en zich bovendien niet aan de coronaregels hielden, werden drie mensen aangehouden.

Onrust

In het Echtse asielzoekerscentrum heerst onrust nadat woensdagavond een doorgedraaide bewoner zeven andere asielzoekers neerstak. Twee slachtoffers liggen nog zwaargewond op de intensive care. Vanwege de onrust heeft het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers COA extra mensen aan het werk gezet in Echt.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors