Ook dit weekend grenstoezicht bij de grensovergangen tussen Duitsland en Nederland

door | 16 april 2020, 17:03 | Geen categorie, Nieuws

Net zoals het afgelopen Paasweekend houdt ook komend weekend de marechaussee grenstoezicht bij de grensovergangen tussen Duitsland en Nederland.

Dat besloten de burgemeesters van de Veiligheidsregio Limburg-Noord in overleg met de marechaussee.

Het ontmoedigingsbeleid wordt daarmee voortgezet. Het doel van het beleid is om het grensverkeer te minimaliseren. Dat het ontmoedigingsbeleid heeft gewerkt, bleek op de plekken waar het normaal gesproken erg druk is in Noord- en Midden-Limburg en het tijdens afgelopen weekend niet. Het is wel belangrijk om hier mee door te gaan. Een versoepeling van het beleid is dan ook nog niet aan de orde.

Het afgelopen weekend bleven de Duitsers dus massaal thuis. Van de weinige Duitsers die zich toch meldden aan de grensovergangen besloot 50% in te gaan op het verzoek om te keren, aangezien er geen sprake was van een noodzakelijk bezoek aan Nederland. Boodschappen doen, een dagje uit of vakantie is niet noodzakelijk.

De burgemeesters van Veiligheidsregio Limburg-Noord doen ook een dringend beroep op de Nederlanders zelf om niet de grens over te gaan naar Duitsland om boodschappen te halen en/of te tanken. De Duitse overheden deden deze oproep ook richting de Nederlanders.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors