Ook drinkwater wordt duurder: per jaar gemiddeld 16 euro extra

door | 28 november 2022, 14:41 | Nieuws

Alles wordt duurder, ook het drinkwater in Limburg. Per duizend liter betaal je in Limburg straks 91 cent, 11 cent meer dan nu.

Door die stijging van 13 procent betaalt een gemiddeld gezin volgend jaar 1,36 euro per maand meer bij Waterleidingmaatschappij Limburg (WML). Daarbovenop komt nog 91,44 euro per jaar aan vastrecht. Dat is ruim anderhalve euro duurder dan dit jaar. Op jaarbasis komt dat neer op ruim 16 euro.

Landelijk

Daarmee valt de tariefstijging in Limburg nog mee, want alle drinkwaterbedrijven verhogen hun tarieven. De kostenstijging lopen op tot een kleine 50 euro per jaar in Noord-Holland. Leverancier PWN noemt dat zelf een uitzonderlijke stijging: “We doen wat we kunnen om de kosten te drukken, want we hebben geen winstoogmerk”, aldus het bedrijf. Maar PWN moet net als alle andere bedrijven veel investeren in water voor de toekomst.

Investeringen

Door de gestegen energieprijzen, duurdere grondstoffen en materialen is het volgens WML duurder geworden om drinkwater te winnen en verspreiden. Ook moet het bedrijf investeringen doen om ook in de toekomst de drinkwatervoorziening op peil te houden.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors