Opnieuw drugspand in Echt gesloten: ‘Kabels al deels gesmolten’

door | 4 maart 2021, 12:43 | Nieuws

Een woning in Echt, waar bijna 900 hennepplanten werden gevonden, moet op last van de burgemeester drie maanden op slot.

Gesmolten kabels
In een loods achter de woning aan de Wilhelminalaan werd in januari een hennepplantage gevonden. Daarnaast werd een kweekruimte voor hennepstekken gevonden, maar die was niet in gebruik. De stroom en het water voor de plantage en kwekerij in de loods werd illegaal afgetapt vanuit de woning.

De stroomkabels vanuit de weg naar de woning waren al deels gesmolten

“Volgens Enexis was er sprake van een acuut gevaar voor de omgeving omdat de stroomkabels vanuit de weg naar de woning al deels gesmolten waren”, zegt burgemeester Jos Hessels. “Het is daar dus bijna misgegaan met alle gevolgen voor de omgeving van dien. Vaak horen wij dat de eigenaar van het pand niets van deze praktijken af weet. Als eigenaar ben je altijd verantwoordelijk voor datgene zich op jouw eigendom afspeelt.”

3 drugspanden op 2 maanden tijd
Na een tip werd vorige week nog een hennepplantage opgerold in een pand aan de Bovenstestraat in het winkelcentrum van Echt. Burgemeester Hessels sloot drie weken geleden ook al een drugspand aan de Rijksweg Noord met zo’n 350 hennepplanten. Dat zijn zeker drie opgerolde hennepplantages in twee maanden tijd in Echt.

Lees ook: Hennepkwekerij ontdekt in winkelstraat Echt

De woning aan de Wilhelminalaan gaat in ieder geval tot en met 4 juni op slot voor het overtreden van de Opiumwet.

Foto: Politie Echt (Instagram)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors