Opnieuw geen finale WTA voor Demi Schuurs

door | 7 november 2022, 11:23 | Sport

Het is tennisster Demi Schuurs uit Nieuwstadt weer niet gelukt om op de WTA Finals door te dringen tot de eindstrijd van het dubbelspel.

De 29-jarige Limburgse was met haar Amerikaanse partner Desirae Krawczyk in de halve finales kansloos tegen Veronika Koedermetova en Elise Mertens. Het Russisch/Belgische koppel won met 6-1 6-1.

Wisselende partners

Schuurs en Krawczyk hadden in de groepsfase twee van hun drie partijen gewonnen. De Nederlandse dubbelspecialiste bereikte daardoor net als in 2019 en in 2021 de halve finales op het toernooi met de acht beste koppels van het jaar. Opvallend genoeg deed Schuurs dat steeds met een andere partner: in 2019 met Anna-Lena Grönefeld uit Duitsland en vorig jaar met de Amerikaanse Nicole Melichar-Martinez. Het lukte haar ook toen niet om door te dringen tot de finale van de WTA Finals.

Finale

Koedermetova en Mertens strijden maandag met het Tsjechische koppel Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova om de eindzege. Drie van die vier tennissters stonden vorig jaar in Guadalajara ook in de finale van de WTA Finals. Krejcikova en Siniakova, de olympische dubbelkampioenen van Tokio, versloegen toen Mertens en haar Taiwanese partner Hseih Su-wei in twee sets.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors