Opnieuw spoedprocedure tegen kap Sterrebos bij Nedcar

door | 23 juli 2021, 13:34 | Nieuws

Stichting De Groene Sporenwolf uit Nieuwstadt stapt opnieuw naar de rechter om de kap van het Sterrebos tussen Nieuwstadt en Holtum tegen te houden.

De Provincie Limburg en Nedcar willen vanaf 8 november beginnen met de kap van meer dan de helft van dat bos, zodat de autofabriek een tweede productielijn kan optuigen. Daar is voor zover bekend nog geen nieuwe klant voor gevonden.

Eerdere spoedprocedure

De Raad van State boog zich in juni ook al over een spoedprocedure van De Groene Sporenwolf om de kap tegen te houden. De hoogste bestuursrechter van ons land besliste toen dat er geen spoed was, omdat er nog geen Wnb-ontheffing was verleend om dieren te mogen doden en bomen te kappen. Vlak na de uitspraak in die spoedprocedure verleende de Provincie Limburg wel die ontheffing, waardoor het actiecomité het nu weer opnieuw probeert.

Onomkeerbaar besluit

De Groene Sporenwolf spande in februari ook een beroepsprocedure aan bij de Raad van State tegen het hele uitbreidingsplan van Nedcar. De stichting wil met deze nieuwe spoedprocedure voorkomen dat het bos straks in november al met de grond gelijk wordt gemaakt, terwijl de rechter nog niet heeft gekeken naar het beroep tegen het uitbreidingsplan.

Mocht de rechter het beroep uit februari pas na november behandelen, en de uitspraak is in het voordeel van De Groene Sporenwolf, dan zijn grote delen van het Sterrebos waarschijnlijk al gekapt. Dat noemt het actiecomité een onomkeerbaar besluit.

Stikstof

Stichting De Groene Sporenwolf liet eerder al weten goede hoop te hebben om te winnen in de beroepsprocedure vanwege mogelijke verkeerde stikstofberekeningen in de uitbreidingsplannen van Nedcar.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors