Opnieuw Susterse biertjes uitgebracht: opbrengst voor gemeenschap

door | 31 maart 2021, 13:42 | Nieuws

Het Janse Bagge Bend Beer komt opnieuw op de markt, samen met een nieuw biertje met de naam ‘ech Zösters beer’. De opbrengst van de bieren, een initiatief van een vriendenclub, wordt opnieuw in de Susterse samenleving gestoken.

Witte anjers op Raadhuisplein

In december werd een beperkt aantal flesjes van het Janse Bagge Bend Beer en het Knón-biertje verkocht, vernoemd naar het Kanon op het Raadhuisplein in Susteren. De biertjes waren in een mum van tijd uitverkocht. Met die opbrengst gaan de initiatiefnemers witte anjers op het Raadhuisplein neerzetten om veteranen te eren. De bloembakken zijn al gemaakt en de gemeenteraad heeft akkoord gegeven. De planning is dat de bloembakken voor de zomer worden neergezet.

Susters bronwater

De opbrengst van de nieuwe flesjes moeten opnieuw naar een bijzonder project gaan binnen de Susterse gemeenschap, vertelt Cor Voorter, één van de initiatiefnemers. Een specifiek doel is nog niet bekend, maar er wordt gedacht aan iets met cultuur. Volgens Voorter zijn ook deze biertjes weer gemaakt met Susters bronwater en is het gezegend door de basiliek. Het zijn iets zwaardere biertjes, vergelijkbaar met Duvel. Vanaf 1 april zijn zo’n 250 tot 300 biertjes te koop bij Wine & Booz in Susteren. “Op is op”, vertelt Voorter.

Foto: Janse Bagge Bend-frontman Henk Steijvers plakt etiketten op ‘zijn’ bier

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors