Opruimdag langs de Maas: 1500 vrijwilligers in touw

door | 14 augustus 2021, 11:33 | Nieuws

Zo’n 1500 vrijwilligers gaan zaterdag aan de slag met het opruimen van de troep op de oevers langs de Maas die tijdens de overstromingen in juli is aangespoeld.

De aftrap wordt rond 10.00 uur gegeven aan de Maas bij Oost-Maarland.

Plekken

Op tientallen plekken van Eijsden tot Gennep en bij het Brabantse Waalwijk komen teams in actie. Ook aan de oevers van de kleinere zijrivieren als de Geul en de Roer worden de mouwen opgestroopt om onder meer het vele plastic, huishoudelijk, camping- en bouwafval te verwijderen.

Vrijwilligers

De grote schoonmaak wordt georganiseerd door Maas Cleanup. Vorige jaren wist de organisatie zon 700 vrijwilligers vooral van lokale IVNs en Natuurmonumenten op de been te brengen, dit keer ruimschoots het dubbele. “We merken dat er door de overstromingen veel animo is”, zegt een woordvoerster van de organisatie. “Zelfs van buiten Limburg komen mensen om hier een dagje te helpen.”

Gif

Niet alles wordt schoongemaakt. Op sommige plekken liggen nog giftige stoffen die eerst moeten worden verwijderd. Deze plekken worden mogelijk aangepakt op World Cleanup Dag op 18 september.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors