Oud Marskramer-pand Susteren omgebouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

door | 16 april 2024, 14:25 | Nieuws

Het voormalige Marskramer-pand in de Marktstraat in Susteren wordt omgebouwd tot opvang voor Oekraïense vluchtelingen.

“Daarbij gaat het om maximaal twintig mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Echt-Susteren. De Dorpsraad Susteren geeft aan niet op de hoogte te zijn gebracht door de gemeente.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Het eerste deel van de opvang moet half mei klaar zijn. Het tweede gedeelte per 1 juni. De gemeente Echt-Susteren huurt het pand tijdelijk om de vluchtelingen voor maximaal twee jaar te huisvesten. Daarna is het de bedoeling om tien koop- of huurappartementen in het gebouw te realiseren.

Parkeerdruk

Inmiddels is er al een bewonersbijeenkomst geweest waarin de gemeente omwonenden informeerde over de opvang. “In die gesprekken zijn onder meer vragen over het parkeren en de begeleiding van de vluchtelingen aan de orde geweest. Naar die punten is goed gekeken”, aldus de woordvoerder.

Het is nu al regelmatig zoeken naar een parkeerplek in de Marktstraat. Met de komst van nieuwe bewoners in de straat, neemt die parkeerdruk toe. Achter het voormalige winkelpand worden daarom extra parkeerplaatsen aangelegd op een perceel dat nu braak ligt. De begeleiding van de vluchtelingen is in handen van welzijnsorganisatie Menswel.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors