Overlast Zuiderpoort: ‘Grootste fout gemeente om parkeerplaats openbaar te maken’

door | 25 juli 2021, 07:04 | Nieuws

Buurtbewoners zijn helemaal klaar met de overlast op de parkeerplaats achter de McDonald’s in Echt. Bij de openbare parkeerplaats aan de Zuiderpoort hangen regelmatig jongeren rond die zorgen voor geluidsoverlast en rommel.

Hangplek

Volgens de politie verandert het parkeerterrein, waaraan ook de Aldi, Gamma en Boerenbond liggen, na sluitingstijd in een ontmoetingsplaats voor jongeren. Een buurtbewoner die liever anoniem wil blijven, zegt afgelopen week weer om 2:15 uur ’s nachts met de politie gebeld te hebben na geluidsoverlast. “Maar ze hebben telefoons en dan appen ze naar elkaar en dan zijn ze zo weg als er politie komt”, zegt de buurtbewoner.

Vijftig handtekeningen

Volgens de omwonende zijn er inmiddels zo’n 50 handtekeningen opgehaald onder buurtbewoners. Die handtekeningen vormen vooral een signaal naar de gemeente toe: doe iets aan de overlast.

“De grootste fout is dat de gemeente deze parkeerplaats openbaar heeft gemaakt”, vindt de buurtbewoner. Het parkeerterrein is niet afsluitbaar en dag en nacht toegankelijk voor iedereen. Vanwege de lange openingstijden van de McDonald’s is er vaak tot laat veel bedrijvigheid op de parkeerplaats. De fastfoodketen sluit in Echt in het weekend namelijk pas om 2:00 uur, doordeweeks een uurtje eerder.

Bewakingscamera

De gemeente Echt-Susteren is ook op de hoogte van de overlast. Momenteel staat er een bewakingscamera op het terrein. Maar volgens de buurtbewoner neemt die geen geluid op waardoor de geluidsoverlast niet kan worden vastgesteld. “En omdat de camera niet op een centrale plek staat, schrikt deze ook niet af.”

De gemeente Echt-Susteren roept omwonenden op om bij overlast direct de politie te bellen. Die moeten de overlastgevers op heterdaad kunnen betrappen, voordat ze kunnen handhaven. De politie laat weten ’s nachts verschillende keren in de omgeving te surveilleren en handhavend op te treden en overlegt met de gemeente over het aanpakken van de overlast.

Foto: Google Streetview

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors