Parkeerproblematiek in piepklein Visserweert: bewoners willen meer parkeerplaatsen

door | 16 juni 2023, 11:05 | Nieuws

Visserweert is met een tiental huizen niet de grootste plaats in de gemeente Echt-Susteren. Toch is het voor de mensen die er wonen soms moeilijk om een parkeerplaats te vinden. De gemeente wil daarom gaan bekijken of er meer parkeerplaatsen bij kunnen komen in het gehucht.

Inwoners die niet op eigen terrein kunnen parkeren, wijken uit naar een parkeerplaats in het hart van het gehucht. Daar is ruimte voor zo’n tien auto’s, meldt RTV Midden-Limburg.

Langparkeerders

Een probleem is echter dat de parkeerplaats wordt gebruikt door mensen van buiten Visserweert. Zo worden veel auto’s langdurig geparkeerd in het rustige idyllische plaatsje. Door deze “langparkeerders” kunnen de inwoners van Visserweert soms zelf hun auto niet meer parkeren, zo geven ze aan bij de gemeente.

Meer parkeerplaatsen

De gemeente heeft de inwoners toegezegd dat de huidige parkeervoorziening in het gehucht verbeterd wordt. De gemeente wil eerst bekijken of de bestaande parkeerplaats groter kan worden gemaakt. Na een jaar wil de gemeente terug om de tafel met de inwoners om te kijken of de parkeerklachten zijn opgelost.

Blijkt dat niet het geval, dan wil de gemeente kijken naar een parkeervoorziening voor langparkeerders buiten de bebouwing. De gemeenteraad beslist in juli of er 35.000 euro wordt vrijgemaakt voor het vergroten van de parkeercapaciteit in het hart van het plaatsje.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors