Perr Schuurs met Jong Oranje door naar halve finale EK

door | 1 juni 2021, 11:02 | Sport

Geboren Nieuwstadtenaar Perr Schuurs is met Jong Oranje doorgedrongen tot de halve finale van het EK voetbal. In Boedapest won Nederland tegen titelfavoriet Jong Frankrijk met 2-1.

Glansrol

In de derde en laatste minuut van de extra speeltijd velde het spitsenkoppel Justin Kluivert en Myron Boadu de Fransen, schrijft 1Limburg. Perr Schuurs vertolkte een hoofdrol met een uitstekende partij voetbal. Samen met Sven Botman wist hij het centrum van de verdediging op slot te houden. Alleen in de eerste helft slaagden de Fransen erin op voorsprong te komen. Jong Oranje speelt donderdag in de halve finale van het EK voetbal tegen Jong Duitsland.

Sportieve familie

Schuurs komt uit een sportieve familie. Zijn zus Demi tennist op topniveau. Op 12-jarige leeftijd antwoordde Perr op de vraag of hij in Oranje gaat voetballen: “In Limburg dan.” Daarnaast had de jonge voetballer tijdens het Sportgala Limburg kritische uitspraken over Fortuna Sittard, waar hij toen in de jeugd voetbalde en later als aanvoerder van het eerste elftal Fortuna richting promotie naar de Eredivisie leidde. Hij speelt nu bij Ajax.

Foto: Perr Schuurs

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors