Pissummerweg in Susteren mogelijk autovrij in toekomst

door | 9 juli 2021, 11:09 | Nieuws, Politiek

De gemeente Echt-Susteren overweegt om de Pissummerweg in Susteren autovrij te maken. Er loopt op dit moment een studie om te kijken of dat haalbaar is.

Hardrijders

“Dat heeft wel consequenties, maar ik denk dat het een goede zaak kan zijn”, aldus verkeerswethouder Peter Ruijten (Partij Nieuw Echt-Susteren) in de raadsvergadering donderdagavond. Raadslid Thijs Wetemans (GroenLinks) wil dat de gemeente iets doet tegen het harde rijden op die plek. De weg is eigenlijk een fietspad waar de auto te gast is, maar veel mensen rijden volgens hem toch te hard.

Papierinzamelpunt

Jan Cremers, raadslid voor Democraten Echt-Susteren, stelt dat de gemeente wel rekening moet houden met de vereniging die aan de Pissummerweg een inzamelpunt voor oud papier heeft. “Het gaat zeker in overleg met die vereniging”, zei Ruijten daarop. Op het moment staat er een camera aan de Pissummerweg omdat er veel overlast is bij het papierinzamelpunt.

Lees ook: Cameratoezicht bij papierinzameling Susteren na illegale dumpingen

De provincie neemt begin volgend jaar de oversteekplaats op de N276 ter hoogte van de Pissummerweg onder handen, zodat fietsers veiliger kunnen oversteken.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors