Plan om 16 woningen speciaal voor jongeren te bouwen in Echt

door | 21 april 2021, 16:30 | Nieuws

Woningcorporatie Nester wil zestien sociale huurwoningen in Echt bouwen, speciaal voor jongeren tot 28 jaar. De nieuwe woningen moeten komen aan de Heerweg, op de plek van de voormalige basisschool Schilberg. De plannen moeten nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Serviceconcept

De woningen worden speciaal toegespitst op jongeren tot 28 jaar, met specifiek aandacht voor jongeren onder de 23. Twee partijen zijn momenteel bezig om een woonconcept te ontwerpen dat past bij de financiële situatie en leefstijl van de jongeren.

Naast het huisvesten van de jongeren moet er ook een serviceconcept komen. Nester noemt goede wifi, een wasfaciliteit en ontmoetingsplekken als voorbeeld. Volgens de woningcorporatie zijn die serviceconcepten weinig te vinden in Limburg.

Gemeente blij met initiatief

Nester ziet dit als een gelegenheid om iets te kunnen doen voor de doelgroep met een hoge woningnood, iets wat ook in Echt-Susteren speelt. De gemeente staat achter het initiatief. “Alles wat helpt om jongeren sneller, beter en goedkoper te kunnen huisvesten juichen wij als gemeente toe”, zegt wethouder Peter Pustjens.

De woningcorporatie wil de woningen in 2022 opleveren. Eerst moet het bestemmingsplan nog worden aangenomen en de omgevingsvergunning worden verleend.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors