Plannen voor magazijn naast megadistributiecentrum bij A2-afslag Roosteren

door | 8 maart 2021, 17:09 | Nieuws

Naast het groene megadistributiecentrum bij de afslag van de A2 in Roosteren moet een nieuw magazijn verrijzen.

Overlast in Baakhoven
De gemeente Sittard-Geleen bevestigt aan De Limburger dat het laatst beschikbare perceel van het industriepark Holtum-Noord III is vergeven. Het perceel is nu nog in gebruik door een agrariër. Op het terrein moet een magazijn van zo’n 28.000 vierkante meter verrijzen. Dat komt pal naast het grote groene distributiecentrum van 148.000 vierkante meter dat er al ligt. Volgens de krant klagen inwoners van Baakhoven, dat aan de andere kant van de A2 ligt, al langere tijd over geluidsoverlast. Het gigantische complex zou het geluid van voorbijrazende auto’s op de snelweg richting Baakhoven kaatsen.

Geluidswal
De gemeente Sittard-Geleen laat desgevraagd aan SOL2 weten op de hoogte te zijn van de geluidsoverlast voor de inwoners van Baakhoven. Volgens een woordvoerder is er ook een bedrag gereserveerd in de gemeentekas voor het realiseren van een geluidswal, die de overlast voor Baakhoven moet afnemen. De gemeente is echter in afwachting van de verbreding van de A2 tussen het Vonderen en Kerensheide, voordat het geluidsscherm wordt geplaatst. De verwachting is dat het project tussen 2025 en 2027 klaar is.

Het nieuwe magazijn in Holtum komt in eigendom van Rien Leeyen, die ook eigenaar is van het naastgelegen distributiecentrum. Of er al een huurder is voor het nieuwe magazijn, is niet bekend.

Foto: Google Streetview

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors