Politie deelt 141 avondklokboetes uit in Echt-Susteren

door | 29 april 2021, 16:37 | Corona, Nieuws

De politie heeft in de drie maanden dat de avondklok van kracht was 141 boetes uitgedeeld in Echt-Susteren. Sinds woensdagochtend is de avondklok niet langer meer een maatregel tegen de coronapandemie.

Duizenden euro’s

In heel het land werden in totaal meer dan 95.000 boetes uitgeschreven. Op het overtreden van de avondklok stond een boete van 95 euro. Daarmee heeft de politie in Echt-Susteren meer dan 13.000 euro aan boetes uitgeschreven. Landelijk is dat in totaal meer dan negen miljoen euro.

Studentensteden als Groningen, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam staan samen met dorpen in de biblebelt in de top tien. Urk gaat landelijk aan kop. Ook Roermond valt op. Daar werden 570 avondklokboetes uitgeschreven, wat neerkomt op zo’n 10 per 1000 inwoners. Dat zijn er relatief meer dan in grote gemeenten als Den Haag of Eindhoven. In Echt-Susteren werden omgerekend 4,4 boetes per 1000 inwoners uitgeschreven.

Impact

De politie zegt dat het handhaven op de avondklok een ‘behoorlijke impact’ heeft gehad op de samenleving en het werk van agenten. De verbindende taak kwam volgens de politie door vrijheidsbeperkende maatregelen onder druk te staan. Agenten moesten vaker repressief optreden dan gebruikelijk. Ook werd de politie vaker ingezet vanwege een toename aan demonstraties.

Lees ook: Politie schrijft 228 coronaboetes uit in Echt-Susteren

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors