Politie deelt beelden wilde achtervolging door Nieuwstadt en Sittard

door | 14 februari 2024, 17:42 | Nieuws

Nieuwe bodycambeelden van de politie laten een wilde achtervolging door Sittard en Nieuwstadt zien. De bestuurder, een 36-jarige Sittardenaar, crasht uiteindelijk tegen een boom, waarna hij door de agenten wordt gearresteerd.

Het gebeurt allemaal begin januari. Twee agenten hebben een grijze Ford Mondeo gescreend en die blijkt met een gestolen Belgische kentekenplaat rond te rijden. Op de Keulsebaan in Sittard begint de achtervolging.

Plankgas

Wanneer de bestuurder doorheeft dat hij achterna wordt gezeten, besluit hij te vluchten en rijdt in eerste instantie plankgas richting Duitsland. Met zo’n 110 kilometer per uur wordt hij door de politie op de hielen gezeten. Via de Hemelsley, Doctor Nolenslaan en zigzaggend door andere wegen scheurt de bestuurder richting Nieuwstadt.

Landweggetje

Eenmaal in Nieuwstadt rijdt de bestuurder zichzelf steeds meer in het nauw. Op sommige plekken geldt een 30 kilometer per uur-zone, maar daar wordt met ruim 90 kilometer per uur doorheen geracet. Uiteindelijk belandt de bestuurder op een klein landweggetje, de Altaarweideweg.

De politie zit nog altijd volop in de achtervolging, met 110 op de teller. De bestuurder verliest door de snelheid niet veel later de macht over het stuur, waarna hij tegen een boom knalt.

Agenten trekken de man vervolgens uit de auto, en arresteren hem. De achtervolging is hieronder terug te zien. De video heeft in drie dagen al meer dan 100.000 views. De man is inmiddels vrij maar moet zich binnenkort wel verantwoorden bij de rechter.

Foto: Politie

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors