Politiecontrole Roosteren leidt tot opvallende ontdekkingen

door | 2 juni 2023, 15:45 | 112

Tijdens een controle van de Nederlandse en Belgische politie in Roosteren zijn donderdag in totaal ongeveer 50 voertuigen gecontroleerd, waarbij diverse ontdekkingen zijn gedaan.

Twee ingetrokken rijbewijzen

Tijdens de controle werden twee personen betrapt op het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Deze roekeloze bestuurders kunnen zich nu voor de rechtbank verantwoorden voor hun onverantwoordelijke gedrag. Daarnaast werd een persoon aangehouden die onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zat, terwijl een andere persoon onder invloed van alcohol werd betrapt en zijn rijbewijs moest inleveren.

Pepperspray en ploertendoder

Twee personen kregen een boete opgelegd omdat zij weigerden mee te werken aan een speekseltest, wat een ernstige overtreding is. Bovendien werd bij één persoon een verontrustende ontdekking gedaan. Hij was in het bezit van een mes, pepperspray en een ploertendoder, een verboden wapen.

Voertuigen afgepakt

Een andere persoon die aan de controle werd onderworpen, besloot ter plekke zijn openstaande boete van 250 euro te betalen om verdere problemen te voorkomen. Naast de individuele overtredingen werden ook enkele voertuigen in beslag genomen. Een voertuig werd op verzoek van de Douane inbeslaggenomen, wat wijst op mogelijke betrokkenheid bij illegale activiteiten. Een ander voertuig werd in beslag genomen omdat het een zogenaamd spookvoertuig betrof, wat inhoudt dat het niet was geregistreerd bij de relevante autoriteiten.

Naast deze ontdekkingen werden er ook bekeuringen uitgeschreven voor diverse andere verkeersovertredingen. Enkele bestuurders werden betrapt op het rijden zonder rijbewijs, het niet hebben van een verzekering en het niet dragen van een gordel.

Foto: Politie Echt (Instagram)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors