Politiehond Charlie bijt vluchtende man in arm op industrieterrein Echt

door | 2 april 2021, 08:48 | 112, Nieuws

Politiehond Charlie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een verdachte gebeten die verstopt zat bij een autoschadeherstelbedrijf in Echt. De politie kwam de 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats rond 1:30 uur op het spoor na een inbraakalarm bij het bedrijf. Hij wordt verdacht van poging tot inbraak.

Hondentanden in arm

De politie snelde naar het autobedrijf aan de Edisonweg na het afgaan van het alarm. Diensthond Charlie hielp ook mee met speuren op het terrein. De hond wist uiteindelijk een man op te sporen die verstopt zat onder een geparkeerd voertuig op het bedrijfsterrein. De man kreeg daarop de waarschuwing om zich over te geven, of de hond zou op hem worden afgestuurd. De man ging daar niet in mee. “Om te voorkomen dat de man vluchtte, werd de politiehond naar hem toe gestuurd”, zegt een politiewoordvoerder. “Uiteraard is hij van te voren gewaarschuwd.”

Nadat de politiehond zijn tanden in de arm van de verdachte had gezet, kon hij worden opgepakt. Hij is overgebracht naar zijn cel.

Foto: Politiehond Charlie (Team Surveillance Honden Limburg, Instagram)

 

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors