Prima aftrap van de Heiligdomsvaart

door | 29 augustus 2022, 16:36 | Algemeen, Nieuws, SOL2 Nieuws

HEILIGDOMSVAART SUSTEREN KENT EEN GRANDIOZE START

In Susteren is afgelopen weekend de Heiligdomsvaart van start gegaan. Een uitverkochte première van het Openluchtspel op zaterdag en uitverkochte voorstellingen zondag en aanstaande woensdag en volgende week woensdag maken dat de Heiligdomsvaart ontzettend leeft bij een groot publiek. Ook het concert van Henk Steijvers & Vrunj is tot de laatste plek uitverkocht.

Net als de voorgaande editie in 2014 worden de komende twee weken meer dan 20.000 bezoekers verwacht, die naar de voorstellingen van het openluchtspel, de internationale, historische stoet op 4 september, of de vele andere activiteiten komen tussen 26 augustus en 11 september.

Het is dit jaar 575 jaar geleden dat de Heiligdomsvaart in Susteren voor het eerst werd gehouden. De traditie is door de eeuwen heen voortdurend voortgezet door de opeenvolgende generaties Susterenaren. Regisseur van het spel is Karel Fiddelers, die ook in 2000, 2007 en 2014 het spel regisseerde en het dit jaar het voor het laatst zal doen. Dagblad de Limburger heeft uitsluitend lovende woorden voor de uitvoering.

Op 4 september volgt nog historische stoet die op door de straten van Susteren trekt met meer dan 1000 deelnemers uit Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Italië.

Ook zal de Heilige mis live worden uitgezonden door SOL2. Deze begint om 10.30.

De voorstellingen van het spel zijn nog op 2,3,4,7,9,10 en 11 september.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors