Provincie geeft Nedcar opnieuw kapvergunning voor Sterrebos

door | 19 november 2021, 10:03 | Nieuws

De Provincie Limburg heeft opnieuw een ontheffing verleend aan VDL Nedcar voor de kap van het Sterrebos in januari en februari volgend jaar. Dat meldt De Limburger.

Mocht de Raad van State tegen die tijd hebben uitgesproken dat de kap mag doorgaan, kan meer dan de helft van het bos met de grond gelijk worden gemaakt. VDL Nedcar heeft het verzoek zelf bij het college van Gedeputeerde Staten (GS) neergelegd, meldt de krant.

Nog meer papieren

De autofabriek in Born wil een tweede productielijn optuigen en ziet zich genoodzaakt om daarvoor uit te breiden richting het Sterrebos tussen Nieuwstadt en Holtum. Als de Raad van State groen licht geeft voor de kap, dan moet VDL Nedcar wel nog een ecologisch werkprotocol overleggen volgens de krant. Dat zou het bedrijf nu aan het voorbereiden zijn. Hierin staan de maatregelen die Nedcar neemt om nadelige effecten voor beschermde planten en dieren in het bos te voorkomen.

Ook moet Nedcar met een plan komen waarin staat hoe en wanneer de provincie tijdens werkzaamheden in het bos toezicht kan houden. De provincie wil er volgens De Limburger zeker van zijn dat alles volgens de voorschriften gaat.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors