Recent opgepakte man opnieuw gehoord over dood Andy de Heus

door | 9 februari 2022, 15:28 | Nieuws

De recent aangehouden Tony N. (34) uit Sittard wordt opnieuw gehoord over zijn vermeende rol rondom de dood van Echtenaar Andy de Heus in 2012. Hij wordt dit keer als getuige aan de tand gevoeld.

Dat heeft het Hof in Den Bosch woensdag bepaald.

Moeder en zoon

Tony werd begin januari aangehouden op verdenking bij betrokkenheid bij de dood van De Heus, die in december 2012 werd doodgeschoten in een vakantiehuisje in Stevensweert. Ook Tony’s moeder Cillie werd gearresteerd. Beide verdachten zijn meermaals verhoord door de politie en allebei hebben ze voornamelijk gezwegen. Niet lang na hun arrestatie werden ze weer vrijgelaten.

‘Niet ontkend’

De aanklager wil een nieuwe poging wagen om Tony te laten praten. “Hij heeft niet ontkend betrokken te zijn”, zei hij woensdag, tijdens een tussentijdse zitting in de zaak van De Heus. Het Hof ging akkoord met het horen van Tony. Dat zal dit keer dus gebeuren als getuige, niet als verdachte. Het verhoor zal bij een onderzoeksrechter plaatsvinden.

Tony zit sinds de zomer van 2021 vast voor andere strafbare feiten. Hij liep in augustus 2021 een politiebureau binnen en biechtte daar, tot verbazing van aanwezige agenten, verschillende strafbare feiten op. Zijn advocate Sjanneke de Crom wil niet reageren op vragen over haar cliënt.

Anonieme tips

Tijdens zijn biecht in augustus repte hij met geen woord over de dood van De Heus. Anonieme tipgevers en informanten stellen echter dat Tony tegen verschillende mensen heeft gezegd dat hij betrokken was. Vooralsnog heeft justitie daar geen concreet bewijs voor gevonden. De enige verdachte die voor de rechter is gebracht, is Ronnie S. (54).

Zeventien jaar

Ronnie heeft toegegeven dat hij De Heus doodschoot tijdens een ruzie over een hennepplantage. De rechtbank in Roermond veroordeelde hem tot zeventien jaar gevangenisstraf voor doodslag. Inmiddels loopt de zaak in hoger beroep. Op 26 april is de volgende tussentijdse zitting en voor die tijd moet Tony zijn verhoord. Dan moet ook blijken wanneer het proces van start gaat.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors