Renovatie Connect College valt duurder uit: slechte isolatie

door | 1 oktober 2021, 12:00 | Nieuws

De renovatie van het Connect College in Echt gaat veel duurder uitvallen dan gepland. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het schoolgebouw niet of slechts beperkt geïsoleerd is.

3,5 miljoen euro

De kosten van de hele renovatie van de bovenverdieping waren geraamd op 3,5 miljoen euro. Daarvan zou de gemeente maximaal zo’n 2,2 miljoen euro subsidiëren, maar die heeft dat nu teruggetrokken. Het zou namelijk een desinvestering zijn om de school op te knappen en daarna pas te kijken naar maatregelen voor betere isolatie.

Nieuw onderzoek naar isolatie

De gemeente heeft een onderzoeksbureau in de arm genomen om te kijken wat nu het beste is om te doen. Zodra die resultaten bekend zijn, gaat de gemeente in overleg met het schoolbestuur. Als beide partijen het met elkaar eens zijn, wordt een voorstel gedaan aan de gemeenteraad. Die moet dan akkoord geven voor een nieuwe financiële bijdrage.

De raad stemde vorig jaar december in met de dikke twee miljoen euro subsidie. Na de renovatie kan het meer dan 40 jaar oude gebouw er zeker weer 25 jaar weer tegenaan.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors