Restaurant NUUJ Nieuwstadt sluit alweer: ‘Alles geprobeerd, geen perspectief’

door | 2 april 2021, 14:43 | Nieuws

Restaurant NUUJ in Nieuwstadt ziet zich genoodzaakt om één jaar na opening alweer sluiten. “Corona is de baas geworden. Alle reserves zijn op en alles wat we konden doen hebben we in mijn ogen geprobeerd”, zegt eigenaar Stef Castro in een videoboodschap op de Facebookpagina van het restaurant. Hij zegt geen recht te hebben een van de coronasteunmaatregelen. “De vaste kosten lopen gewoon door.” Het restaurant opende 10 maart 2020 de deuren, vlak voor de eerste lockdown. In totaal is het restaurant vier maanden open geweest.

Geen enkel perspectief

Castro heeft al afscheid moeten nemen van zijn medewerkers, waardoor een afhaalmenu ook al geen optie was. Nu de portemonnee leeg is, kan alleen en een investeerder het restaurant aan de Limbrichterstraat nog redden. Maar ook dat lijkt voor Castro geen optie. “De nog even durende coronabeperkingen, de daarna volgende wegwerkzaamheden en complete wegafsluiting en geen enkel perspectief op een steunpakket is het aangaan van deze investering te riskant en in deze tijd erg onzeker”, zegt hij daarover. Mochten er weer betere tijden zijn en het pand is nog steeds niet verkocht, dan sluit hij een doorstart niet uit.

Bezoekers van het restaurant en inwoners van Nieuwstadt reageren droevig op het nieuws, maar hebben ook alle begrip. “Wat een verdrietig nieuws. Zo hard gewerkt en dan op deze manier jullie droom moeten opgeven”, schrijft Lisette. “Wat een ontzettend moeilijke beslissing heb je moeten nemen”, schrijft Bibi.

Foto: Restaurant NUUJ (Facebook)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors