Rolstoelbus maakt gezinsuitstapje voor verlamde Maurice uit Nieuwstadt weer mogelijk

door | 2 juni 2021, 17:27 | Nieuws

Maurice Cleven (45) uit Nieuwstadt kreeg eind 2019 een hersenstaminfarct dat gepaard ging met het locked-in syndroom. Na maanden van vechten en revalideren kon hij dinsdag dankzij een inzamelingsactie zijn nieuwe rolstoelbus ophalen.

Het emotioneert Maurice als hij de nieuwe bolide ziet staan. Eindelijk kan hij met zijn vrouw en drie kinderen samen weer erop uit.

18 maanden revalidatie

Wat hij het eerste gaat doen met de bus, dan weet hij wel. “Aan mijn ouders laten zien”, vertelt hij via zijn spraakcomputer. Toen Maurice het infarct kreeg, was zijn jongste dochter net zes weken. Voordat hij in coma werd gebracht in het ziekenhuis trouwde hij nog snel met zijn vrouw Tessa. Omdat hij geen ja-woord kon uitspreken, deed hij dat door met zijn ogen te knipperen.

Weken op de intensive care, de plek waar hij voorheen zelf als verpleegkundige werkte, werden uiteindelijk ingeruild voor bijna 18 maanden revalideren. En dat terwijl zijn vrouw verteld werd om rekening te houden met het ergste. “Door het sporten ben ik er waarschijnlijk nog”, vertelt Maurice.

Bekijk hoe Maurice, Tessa en hun jongste dochter de nieuwe bus gingen ophalen:

Crowdfunding

Familie en vrienden startten een crowdfundingsactie om de zorg voor Maurice makkelijker te maken. Uiteindelijk is daardoor meer dan 120.000 euro ingezameld. Met het grootste deel van dat bedrag heeft de familie een nieuwe rolstoelbus gekocht. De rest staat op een aparte rekening voor Maurice.

Het stel denkt nog na of ze gaan verhuizen of hun huidige woning in Nieuwstadt ‘Maurice-proof’ gaan maken. De voormalige bijkeuken is nu de slaapkamer van Maurice, maar hij zou bijvoorbeeld ook nog graag een bad willen. En ook hoopt het stel weer op vakantie te kunnen met de nieuwe bus, samen met het hele gezin.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors