Ruim 125 kilo coke in auto Roosteren: mogelijke link met drugsbende

door | 22 december 2021, 17:10 | Nieuws

Wie is de 23-jarige Ali C. die september dit jaar werd aangehouden na een achtervolging in Roosteren? Een drugshandelaar of iemand die in een diepe criminele organisatie zit?

Justitie denkt het laatste, zo schrijft 1Limburg.

Kilo’s cocaïne

De politie kreeg Ali op 9 september in de avond in het vizier toen hij op de A2 bij Ittervoort gevaarlijke capriolen uithaalde. Agenten wilden hem aan de kant zetten, maar Ali liet zich niet zomaar pakken. En dat had natuurlijk een reden: de Hagenees vervoerde 125 kilo cocaïne. Een simpel rekensommetje laat zien dat de coke een geschatte straatwaarde van ruim 6,2 miljoen euro had.

De benen nemen

Op de Maaseikerweg in Roosteren wist de politie de auto van de vluchtende Ali aan te tikken, waarna het voertuig van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. Hij probeerde nog te vluchten, maar ver kwam de twintiger niet.

Lees ook: Achtervolging eindigt tegen boom in Roosteren

Broer ook in beeld

Maar hij opereerde volgens het Openbaar Ministerie (OM) niet alleen. Zijn oudere broer Noureddine C. (31) zou medeplichtig zijn geweest door de cocaïnetransport met een andere auto te begeleiden. Diezelfde dag arresteerde de politie hem ook. Niet in Limburg, maar in de buurt van Rotterdam. In het voertuig troffen agenten echter geen drugs aan. Toch denkt de aanklaagster dat ook de dertiger zich in een milieu bevindt waar hij niet uit kan stappen.

Geen verband

Maar wat is dan de link? Die is er volgens advocaat Hendrik Sytema niet. “Er staat niet meer vast dat ze in aparte auto’s reden, maar er verband is er niet. De auto waar Nouredinne in reed, had geen enkele bemoeienis waar Ali in reed.”

Berichten op mobiel

De verdediging verzocht de rechtbank om het duo op vrije voeten te stellen tot de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Daar gingen de rechters niet in mee. Ze willen inzicht krijgen in wat er zich die dag precies heeft afgespeeld. Ook achten ze de kans dat Ali de mist in gaat groot. Bij de oudere broer liggen er volgens de rechtbank bewijzen op tafel met betrekking tot de drugstransport. Zo zouden er druggerelateerde berichten op zijn telefoon zijn gevonden.

Omdat er nog enkele stukken missen in het dossier zal het proces in de loop van 2022 verder gaan.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors