Ruim 70 kilogram minder afval ingezameld per inwoner

door | 23 februari 2021, 11:38 | Nieuws

Inwoners van Echt-Susteren zijn sinds de komst van het nieuwe afvalinzamelingssysteem gemiddeld 73 kilogram afval minder gaan gebruiken per persoon.

De nieuwe inzamelmethode krijgt van de inwoners als rapportcijfer een 7,5, zo blijkt uit de resultaten van een enquête die de gemeente dinsdag openbaar maakte.

GFT vaakst in restafval
Uit onderzoek blijkt dat 63 procent van de inwoners het PMD en GFT beter is gaan scheiden en 88 procent van de inwoners biedt de restafvalcontainer om de vier weken of nog minder vaak aan. GFT blijkt nog het meest tussen het restafval te zitten. De doelstelling van de gemeente was om in 2020 minder dan 123 kilogram afval per inwoner in te zamelen. Dat doel is dus gehaald. Het nieuwe doel voor 2021 wordt 103 kilogram. Dat is al bijna gehaald.

Tevens blijkt ook het aantal inwoners dat vrijwillig afval opruimt in hun omgeving te zijn toegenomen. Het gaat dan om 55 inwoners. De gemeente helpt hen aan hulpmiddelen en neemt de afvoer voor haar rekening. Daarnaast komt er aandacht voor afval langs wegen bij scholen en komt er een tweede container voor mensen die medisch afval moeten aanbieden.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors