Saïd R. lijkt kroongetuige Nabil B. te linken aan verdwenen Hugo Charles

door | 15 juli 2023, 17:23 | Nieuws

Saïd R. kwam vorige week tijdens de zoveelste zitting in het Marengo-proces plotseling met een opmerkelijke beschuldiging aan het adres van Nabil B. De hoofdverdachte linkte de kroongetuige in zijn slotwoord aan een onopgeloste verdwijning uit 2012.

De zaak die hij omschreef, heeft grote overeenkomsten met de onopgeloste verdwijning van Hugo Charles uit Echt. Dat schrijft NU.nl vrijdag.

Ontkennen

In de rechtbank van Amsterdam kreeg Saïd R. op 6 juli nog één keer de gelegenheid om te reageren op de beschuldigingen aan zijn adres. In zijn laatste woord ontkende hij verantwoordelijk te zijn voor het geven van moordopdrachten.

Wel maakte hij van de gelegenheid gebruik om keihard uit te halen naar Nabil B. B. is kroongetuige in het Marengo-proces, een strafzaak waarin tegen 17 verdachten verantwoordelijk worden gehouden voor het deelnemen aan een criminele organisatie die doorgaans de ‘Mocro Maffia’ wordt genoemd.

In de zaak is Redouan Taghi een van de hoofdverdachten. De kroongetuige zou volgens R. liegen en bovendien bij meer moorden betrokken zijn geweest dan waarvan hij wordt verdacht.

De hoofdverdachte begon plots te vertellen dat B. een rol zou hebben gespeeld bij de verdwijning van een man uit het zuiden van Nederland. Die openbaring kwam ook voor zijn eigen advocaten als een verrassing. Hij zou de naam van het slachtoffer niet genoemd hebben, maar uit onderzoek van NU.nl blijkt dat de zaak grote overeenkomsten vertoont met de verdwijning van Hugo Charles in 2012.

Overleden

Hugo Charles uit Echt verdween op 29 maart van dat jaar. Zijn auto werd enkele dagen later teruggevonden met daarin onder meer zijn horloge en mobiele telefoon. Familie en vrienden gingen al snel uit van een misdrijf, omdat Charles volgens hen nooit zelf uit het leven zou stappen of op eigen houtje zou verdwijnen.

In 2019, ruim zeven jaar na zijn verdwijning, werd Hugo Charles overleden verklaard. Zijn lichaam werd echter nooit gevonden.

Overeenkomsten

In zijn verklaring linkte Saïd R. kroongetuige Nabil B. aan een onopgeloste verdwijning in 2012, waar volgens hem twee jaar later opnieuw aandacht voor werd gevraagd door de familie van het slachtoffer. In 2014 werd in het televisieprogramma Vermist ook aandacht gevraagd voor de vermissing van Hugo Charles.
Bovendien vertelde hij dat Nabil B. de man op een parkeerplaats in Utrecht zou ontmoeten. De auto van Hugo Charles bleek achtergelaten op een parkeerplaats naast de A12 in de Meern, vlak onder Utrecht.

Verklaring

Het is niet duidelijk hoe betrouwbaar de verklaring van Saïd R. is. De informatie die hij deelde over de vermissing is destijds overal in de media gepubliceerd. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde nog niet inhoudelijk reageren op de aantijgingen. Het Marengo-proces gaat vrijdag weer verder.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors