Scholieren Connect College richten kinderraad voor milieu op

door | 18 december 2021, 06:51 | Nieuws

Alysia Borghouts en Jules Cox willen een schone leefomgeving in Echt-Susteren met meer groen en aandacht voor dieren. De twee scholieren van het Connect College in Echt hebben daarom het initiatief genomen om een Kinderraad Milieu te vormen.

Gemeente enthousiast

Daarin willen ze samen met kinderen van 9 tot en met 16 jaar aan hun doelen werken. Het initiatief krijgt steun van de gemeente. “Een geweldig initiatief van Jules en Alysia om nu al bezig te zijn met de leefomgeving van de toekomst. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, zegt wethouder Hub Meuwissen.

Gastlessen

Het gemeentebestuur liet een paar maanden geleden nog weten niet klaar te zijn voor een kinder- of jongerenraad. GroenLinks Echt-Susteren had gevraagd om de mogelijkheden te onderzoeken. Ambtenaren spraken met verschillende andere gemeenten die al zo’n raad hebben, maar kwamen tot de conclusie dat het beter was om eerst gastlessen te gaan geven op scholen in Echt-Susteren.

Alysia en Jules zoeken nog vijf andere leeftijdsgenoten voor de Kinderraad Milieu. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via kinderraadmilieu@gmail.com

Foto: Gemeente Echt-Susteren

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors