Scholieren Springdonk vieren carnaval

door | 12 februari 2021, 15:18 | Vastelaovend

De scholen zijn nog geen week open of carnaval staat al voor de deur. Dat feestje na weken thuiszitten ook geruisloos voorbij te laten gaan, kan natuurlijk niet, dachten ze bij basisschool de Springdonk in Susteren.

Cultuur
“Het is toch een stukje Limburg, een stukje cultuur”, zegt leerkracht Natascha Plum tegen 1Limburg. “De een heeft dat meer in zijn genen dan de ander.” Volgens de juf is het belangrijk dat er aandacht voor is op school en als dat niet op de normale manier kan, dan maar op een alternatieve wijze.

Bingo
Om de coronamaatregelen in acht te houden wordt er dit jaar geen groot gezamenlijk feest gevierd op de school, maar heeft elke klas eigen activiteiten, zoals een modeshow en carnavalsbingo. “Dat valt goed in de smaak bij de kinderen”, lacht Plum. “Bij de juf ook hoor, want ik kan alsnog mijn pakje aan.”

Optocht
De afgelopen vijf jaar heeft de Springdonk samen met basisschool In ’t Park de kinderscholenoptocht gelopen in Susteren, maar dat is dit jaar niet haalbaar. Als alternatief bedacht de school een digitale optocht. “Kinderen hebben foto’s en filmpjes gemaakt van tekeningen, bouwwerken van Lego, Duplo noem maar op, allemaal carnavalswagens of verklede poppetjes”, vertelt Plum. “Deze foto’s en filmpjes zijn digitaal achter elkaar geplakt en zo hebben we alsnog een kinderoptocht.”

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors