Schoonmaken waterleiding: mogelijk chloorsmaak en -geur

door | 16 augustus 2021, 11:56 | Nieuws

 

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) gaat de transportwaterleiding tussen Roosteren en Susteren de komende dagen schoonmaken met chloorbleekloog. Dit kan ervoor zorgen dat het drinkwater naar chloor ruikt en smaakt.

De hoeveelheid achtergebleven chloordeeltjes in het drinkwater is niet schadelijk voor de gezondheid, benadrukt WML. Zelfs in hele kleine hoeveelheden is chloor namelijk al direct te ruiken en proeven.

Schoonspoelen

De drinkwaterproductielocatie in Roosteren is als gevolg van de wateroverlast in juli nog steeds buiten bedrijf. Het lukt WML niet om de systemen en transportwaterleiding tussen Roosteren en Susteren goed genoeg te reinigen, met alleen water. Om alle schadelijke bacteriën te verwijderen, moet nu chloorbeekloog gebruikt worden.
De reinigingswerkzaamheden vinden plaats van maandag 10:00 uur tot en met woensdag 10:00 uur.

Maatregelen

Met de chloorbleekloog wordt de transportleiding van binnenuit gereinigd. Het reinigingsmiddel wordt vervolgens opgevangen, geneutraliseerd en verantwoord afgevoerd, belooft WML.
De systemen en transportleiding zijn tijdens de werkzaamheden extra beveiligd en geïsoleerd van het drinkwaternet. Toch kunnen inwoners van Stein, Beek, Meerssen en delen van Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Beekdaelen, Heerlen, Voerendaal, Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem chloor proeven of ruiken.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors