Schuurs al gevaccineerd in VS en bedankt voor snellere vaccinatie olympiërs

door | 14 april 2021, 10:19 | Sport

Sporters die naar de Olympische Spelen gaan, komen eerder dan aanvankelijk de bedoeling was in aanmerking voor een vaccin tegen het coronavirus. Tennisster Demi Schuurs is te spreken over het plan. Maar tegelijkertijd komt het aanbod net iets te laat voor de 27-jarige Nieuwstadtse. Schuurs werd vorige week al gevaccineerd bij het WTA-toernooi in Charleston in de Verenigde Staten.

Aanbod

“De afgelopen week kregen we bij dat toernooi het aanbod ons te laten vaccineren”, zegt Schuurs tegen het ANP. “De meeste speelsters hebben daar gebruik van gemaakt. Ik ook.” Schuurs wist, als klap op de vuurpijl, samen met dubbelpartner Nicole Melichar het toernooi in de Amerikaanse staat South Carolina te winnen.

Lees ook: Demi Schuurs wint WTA-toernooi in Charleston

Veel reizen

De vaccinatie van zo’n driehonderd olympiërs en honderd paralympiërs kan deze week nog van start gaan in ons land. Schuurs benadrukt dat ze de prik een mooi aanbod vindt voor de topsporters. “In de toekomst zal het voor ons toch een keer moeten gebeuren. Zeker richting de Olympische Spelen, al is het nog niet verplicht. Maar voor wie veel reist, en dat doen wij zeker, is het gewoon een goed idee dat we voorrang krijgen. Al snap ik meteen dat er belangrijkere dingen zijn, zoals de zorg.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Demi Schuurs (@demischuurs)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors